Blog 'Meindert van Dijk 2.0 - In de verlenging'

Persoonlijk blog over de tweede, nieuwe levensfase van mij, Meindert van Dijk (60+), maar ook over allerlei 'ditjes en datjes'. In april 2018 werd bij mij acute leukemie geconstateerd. Na zware chemobehandelingen en totale lichaamsbestralingen kreeg ik in juli 2018 een stamceltransplantatie van een onbekende donor. Zonder behandelingen had ik hooguit nog enkele maanden te leven. Meer over het ziekte- en herstelproces kun je lezen in mijn blog 'Leukemie is NIET leuk'. (Oorspronkelijk geplaatst op https://meindert-van-dijk.blogspot.com/)

Foto van ondergaande zon boven de Waddenzee, mijn favoriete natuurgebied
Ondergaande zon boven de Waddenzee, mijn favoriete natuurgebied

LOSLATEN

Ik heb mijn besluit genomen. Ik stop binnenkort mijn zakelijke activiteiten als fotograaf en natuurgids. Wel blijf ik op bescheiden wijze actief als wandelcoach. Daarnaast beëindig ik mijn vrijwilligersactiviteiten. Voor incidentele fotografieklussen voor Hematon en de Apneu Vereniging blijf ik beschikbaar.

Ik richt mij vanaf nu vooral op mijn gezin, mijn tuin en mijn gezondheid. En op het realiseren van mijn laatste droom: het uitgeven van mijn boek 'Heilzame tuinen - Ziekenhuiskamer als vogelkijkhut'.

Featured

Winnaar mooiste tuin!

Onze privétuin behoort tot de mooiste tuinen van de huurwoningen van Wonen Noordwest Friesland! Ik kreeg hierover zojuist telefonisch bericht. Op 7 november 2023 waren de huurders van de woningstichting uitgenodigd om een foto van hun tuin in te sturen voor de wedstrijd voor de mooiste tuin.

Featured

Oorlog in Gaza & de Nakba, de etnische zuivering van Palestina

Als individu voel ik mij machteloos om bij te dragen aan een oplossing van het onbeschrijfelijk dramatische conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Wat ik wél kan doen is proberen om met dit blog objectieve informatie te bieden over de achtergronden van dit conflict dat al vele, vele jaren speelt. Een conflict waarbij de Palestijnen voortdurend worden vernederd en verdreven.

Featured

Tsjilpende mussen, druilerig weer en loslaten

(Zet geluid aan!)
Het is wat druilerig weer, maar de tientallen huismussen in onze voortuin tsjilpen gezellig in de dichte begroeiing. Ze hebben hun buikjes alweer vol. Elke ochtend krijgen ze één handje gemengd vogelzaad op de voerplank. Zodra het licht wordt wachten ze ongeduldig tot ik kom.

Vanaf de bank geniet ik met een heerlijke mok vers gezette koffie van het vogelleven in onze natuurtuin.

Foto van Meindert van Dijk tijdens bemonderingswerkzaamheden.
Featured

Hoe gaat het toch met... Meindert van Dijk (Handhaving)

Bij opruimwerkzaamheden kwam ik onderstaand artikel in Handhaving Magazine weer tegen. Het interview vond plaats in 2003. Intussen is er wel heel veel veranderd!

Tien jaar geleden wist Meindert van Dijk zeker dat hij geen spijt zou hebben van zijn overstap van politie naar de provincie Friesland. Na 20 jaar politieman te zijn geweest deed Van Dijk in 1993 in dit blad uitgebreid uit de doeken waarom hij de platte pet had afgezworen: ’Je kunt plotseling op een heel normale manier je werk doen. Niet meer knokken voor een plaats in de organisatie. Hier bij de provincie hoef ik mensen niet te overtuigen dat milieuwethandhaving belangrijk is’.

Van Dijk geeft ook weinig subtiel aan dat de bestuurlijke handhaving luxer is geouttileerd dan de strafrechtelijke. ’Je weet niet wat je overkomt. Je krijgt een fatsoenlijke kilometervergoeding in plaats van de 19 cent bij de politie, een eigen kamer, een computer een fototoestel’.

Foto van mijn fleurige natuurtuin achter huis.
Featured

Bezinning

Dinsdag 16 augustus 2022. Het is de datum waarop mijn vader jarig was. Op 24 mei 2001 overleed hij. Mijn moeder volgde 10 juni van dit jaar. Inmiddels ben ik zelf met pensioen en ontvang ik sinds april 2022 AOW. Mijn basisinkomen is dus geregeld. Alleen... ik blijf zo graag nog actief. Ik vind het leuk om als (parttime) ondernemer zinvol bezig te blijven. Als fotograaf, als natuurgids en als wandelcoach...

Featured

Een nieuw blog - waarom?

Donderdag 30 juli 2020

Vandaag ben ik gestart met een nieuw blog: 'Meindert van Dijk 2.0 - In de verlenging'. Je vraagt je wellicht af: waarom? Ik heb op dit moment namelijk al de volgende websites:

  • www.meindertvandijk.nl
  • www.meindertvandijkfotografie.nl 
  • www.natuurfotowandelingen.nl
  • www.wandelcoachfriesland.nl.

Daarnaast ben ik onder meer actief op sociale media, voornamelijk LinkedIn en Facebook: