Foto van de kwelder in Noord-Friesland Buitendijks

Wandelen en fotograferen in Noard-Fryslân Bûtendyks

Het heeft toch wat langer geduurd dan gepland, maar de eerste Natuurfotowandeling gaat binnenkort toch echt van start. Woensdag 20 september verzorg ik een Natuurfotowandeling in een uniek en weids natuurgebied, het Noorderleeg (Noarderleech).

Natuurfotowandelingen weer van start

De afgelopen vier jaren lagen de Natuurfotwandelingen stil. Langdurige ziekte en aansluitende coronapandemie beletten dat ik nieuwe wandelingen kon organiseren en begeleiden.

Foto van kruiend ijs op IJsselmeer

Kruiend ijs op IJsselmeer na vorstperiode

Nu de vorstperiode achter de rug is kunnen we weer genieten van indrukwekkend kruiend ijs, zoals te zien is op deze foto, die ik op 9 januari 2011 maakte bij het haventje van Laaxum (Laaksum) aan het IJsselmeer. Inmiddels schuiven de ijsschotsen op het IJsselmeer de Afsluitdijk op.

Foto ijs bedekt groot deel Waddenzee

IJs bedekt groot deel Waddenzee

Zwarte Haan, 9 februari 2021 - Een groot deel van de zoute Waddenzee is tijdens de huidige koudegolf bevroren. De immense ijsvlakte bij Zwarte Haan reikt zover het oog kan zien. Zelfs de uitwateringsgeul van het H.G. Miedemagemaal is bevroren. Om de ijsvloer in het binnendijkse land te beschermen is het gemaal tijdelijk buiten werking. Aan de horizon is de vuurtoren van Ameland een duidelijk herkenningspunt.

Meer foto's in de map 'Zwarte Haan' in mijn beeldbank.

Foto van winterse Waddenzee bij Roptazijl

Winterse Waddenzee bij Roptazijl | Veerdiensten uit de vaart

Roptazijl, 8 februari 2021 - Een winterse Waddenzee bij het gemaal Ropta bij Roptazijl (nabij Harlingen). De Waddenzee raakt tijdens deze strenge vorstperiode al aardig bevroren. Drijfijs verzamelt zich bij de uitwatering van het gemaal en langs de Friese Waddenzeedijk.

Vanwege de snel toenemende ijsgang in de Waddenzee hebben de rederijen Doeksen en Wagenborg Passagiersdienst de sneldiensten naar Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog laten vervallen tot en met 17 februari.

Foto van drooggevallen Waddenzee

Culinaire foto-, zeil- en wandeltocht Waddenzee (in voorbereiding)

Beleef het echte Waddengevoel! In samenwerking met 'Gekruid & Geroerd' en 'Zandbank Zeilcharters' bereid ik een gecombineerde foto-, zeil- en wandeldagtocht voor waarbij we in een ontspannen(de) sfeer kunnen wandelen, fotograferen en genieten in het schitterende en unieke Werelderfgoed Waddenzee.

Foto van winterse COVID-19 winterwandeling op de Friese Waddenzeedijk

Winterse COVID-19 winterwandeling naar de Friese Waddenzeedijk

Sexbierum, 31 januari 2021 - Op deze zonnige, winterse zondag maakten veel dorpsgenoten een ontspannende wandeling naar en op de Waddenzeedijk. Hier is anderhalve meter afstand houden geen probleem.

In de omgeving van Liauckama State (in de volksmond ook wel het 'Sexbierumerbos' genoemd) waren twee groepjes reeën te zien. Zij maken zich niet zo druk om de wandelaars.

Zonsondergang boven de Waddenzee bij Sexbierum

SEXBIERUM, 3 januari 2021 - Eind van de middag naar de Waddenzeedijk bij Sexbierum gegaan in een poging een mooie zonsondergang te fotograferen. Helaas was de zonsondergang niet zo spectaculair als ik had gehoopt, maar toch kon ik nog wat mooie foto's maken.

Genieten van de storm!

Zware storm op de 3e dag van 2018. Het levert mooie plaatjes op, vooral wanneer in de middag de zon even tevoorschijn komt.

Expeditie Rottumeroog 2017

Expeditie Rottumeroog 2017

LAUWERSOOG-ROTTUMEROOG, 8 augustus 2017 - Onder zomerse weersomstandigheden nam ik maandag 7 augustus 2017 deel aan de 'Expeditie Rottumeroog 2017'. Een bijzondere excursie die was georganiseerd en werd begeleid door Staatsbosbeheer.